Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за филтър на Алфа 156 JTD

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Въпрос за филтър на Алфа 156 JTD

Абе над въздушният филтър над капака има букса в която се включва ел. съединение то какво функция изпълнява? Грешка ли е ако не бъде включено. Работата е там, че досега беше изключена включих я и много странно, че докато карах по един баир засилен не искаше колата да ускорява на 4 скорост нито обороти се дигаха нито скоростат, а на 3 нормално си въреше пак.

Ами това май ти е дебитомера

Comment

КОЛЕГА ТОВА Е РАЗДЕЛ ЗА ИСТОРИЯТА НА АЛФА РОМЕО.
      ИМА СИ ТЕХНИЧЕСКИ РАЗДЕЛ ЗА 156!!!!!!!!!!!
      Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
      ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Първоначално публикувано от pr_00f
        КОЛЕГА ТОВА Е РАЗДЕЛ ЗА ИСТОРИЯТА НА АЛФА РОМЕО.
        ИМА СИ ТЕХНИЧЕСКИ РАЗДЕЛ ЗА 156!!!!!!!!!!!
        баси къф си жесток
        а и червени букви на сив фон ..

за колегата - това ти е дебитомера
        откачен е щото не работи
        купи си нов
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

За какво служи дебитомера?

Comment

Най- просто казано, измерва количеството въздух, което влиза през филтъра и съответно на това количество вкарва нафта/бензин в двг за да стане оптимална гориво-въздушна смес. При твоя случай като е откачен ЕКУ-то регулира сместа по заводски а не моментни стойности т.е. в сервизен режим. Не ти ли свети някоя излишна лампа по таблото?
            Alfa Romeo 145 1.3 boxer-ex,146 1.4 16V-ex,156 1.8TS- ex, RAV4- ex, ML270 CDI-ex 159 3.2 V6 Q4 ex,ML270 CDI-ex, Infiniti ex 30 ex. Alfa Romeo Stelvio First edition.

Comment

Първоначално публикувано от Connor
              400/500лв има и некви тънки по около 220/250лв залагай на оригинал или бош
              Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

boian еми нищо не свети освен, че ламичката за свещите за загряване свети по 30 сек. преди да тръгна.

p.s. Малко офтопик. На каква темепратура е хубаво да е двигателят ми докато карам?

Comment

boian еми нищо не свети освен, че ламичката за свещите за загряване свети по 30 сек. преди да тръгна.

p.s. Малко офтопик. На каква темепратура е хубаво да е двигателят ми докато карам?
                  КОлега,при мен абселютно същия случай - дебитомера ми е откачен,а лампата за свещите ми свети около 30 сек след запалване.
                  Обаче колата си върви съвсем нормално и разхода ми не е повече от 7,5-8 л/100 км градско.
                  Аз не виждам причина да купувам засега дебитомер след като всичко си е наред.
                  Alfa Romeo 156 2,4 JTD

Comment

Първоначално публикувано от bobojust
                    ...КОлега,при мен абселютно същия случай - дебитомера ми е откачен,а лампата за свещите ми свети около 30 сек след запалване.
                    Обаче колата си върви съвсем нормално и разхода ми не е повече от 7,5-8 л/100 км градско.
                    Аз не виждам причина да купувам засега дебитомер след като всичко си е наред.
                    Бе задели си едни 4-500 лв за всеки случай
                    _______
                    146 JTD - ex
                    Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

Първоначално публикувано от santo_traficante
                      400/500лв има и некви тънки по около 220/250лв залагай на оригинал или бош
                      Ами то Бош е оригинала

Comment

Днес пробвах със изключен и включен дебитомер да карам и забелязах много странна разлика. Когато е включен колата ми някак си по-бавно върви и ускорението е доста по бавно. После го изключих и колата направо си летеше. Това нормално ли е?

Comment

странно...

а-бе, колега...ти учуди света с твоя случай - без дебитомер ти е по добра отколкото със ??? Начи, лампата на свещите дето ти свети 30 сек си подгрява свещите - освет че сега е топло, тези свещи са бързонагревни...а след като запали ако ти свети - това е индикация,че имаш поне 1 изгоряла такава...а без дебитомер,колата ти минава в резервна програма, и би трябвало да има по пасивни характеристики....щом така ти върви по-добре-аз ако бях щях да си каркам....виж си разхода обаче...чао,успех
                          156-2.4-JTD-99;
                          156-2.4-JTD-SW-01;

Comment

Днес пробвах със изключен и включен дебитомер да карам и забелязах много странна разлика. Когато е включен колата ми някак си по-бавно върви и ускорението е доста по бавно. После го изключих и колата направо си летеше. Това нормално ли е?
                            Добре дошъл в клуба на преебаните дебитомери
                            Чистиш има изписано доста ако потърсиш и като не стане взимаш един нов дебитомер и си готов.
                            156 1,8 ТS 99
                            Nissan Murano 2005

Comment

И аз истих дебитомер и сега чакам да усетя разликата Нямам време да изляза извън града да я пробвам Ще ви кажа резултата
                              Alfa 156 1,9 JTD - 02,2000г
                              Avensis 2011 -2.0 D-4D

Comment

Working...
                              X